Love Ride Swiss - 17.ročník

07.05.2009 01:12

Vozíčkář Matouš Novák se v termínu 1.5.2009 - 5.5.2009 zúčastnil akce Love Ride ve Švýcarsku. V sedle sajdkáry absolvoval trasu Praha - Zurich, Zurich - Zillertal, Zillertal - Praha což celkem bylo přes 1600 km. Matouš se stal také VIP hostem organizátorů Love Ride ve Švýcarsku, kteří pořádali již 17. ročník této benefiční akce pro svalové dystrofiky. Pozvání na tuto fundraisingovou akci obdržel Radek od Maxe a Olivera, zúčastnili se také Ondra, Káďa a Daniela ze sdružení MDA Ride (sesterská akce v ČR).

 

 

Švýcarské verze MDA Ride se zúčastnilo rekordních 17 tisíc sympatizantů s postiženými svalovou dystrofií, vybraly se prostředky ve výši 520 tis. CHF. Program šlapal od osmi od rána, začínaly kapely, projevy organizátorů, v 11 hod. vyjížďka - skupiny 500 motorkářů odjížděly v daných intervalech celé 2 hodiny (10 tisíc motorek by silnici zablokovalo na pěkně dlouho...). Odpoledne Craig Jones předváděl své umění na HD i Buellovi, probíhala výstava letadel, motocyklů Erbacher, postižení předváděli floorbal atd. Všichni se dobře bavili a ještě měli dobrý pocit, že přispěli vstupným a koupí šátku na dobrou věc. Organizátoři vše dělají zdarma, což v kombinaci s počtem lidí generuje neuvěřitelnou finanční pomoc dystrofikům.

 

 

 

S Matoušem a s Ondrou jsme si prohlídli v sobotu Zurich, v neděli jsme byli hosty Love Ride a v pondělí vyrazili do Alp. Počasí nám nepřálo a tak jsme některé passy (LECH) projížděli za intenzívního sněžení. Počasí nám vše vynahradilo poslední den jízdy, kdy jsme navštívili Krimmelské vodopády, Kitzbuhel, Salzburk a kochali se nádhernými panoramaty rakouských Alp.

 

 

 

 

Matouš byl spokojen s tím, že se akce zúčastnil a seznámil se s aspekty motorkářského života. Pro člověka s lomivostí kostí, který musí extrémně dbát o svou bezpečnost, bylo cestování v sajdkáru novou zkušeností,která nikterak neohrozila jeho zdraví. A jak sám Matouš říká, konečně si vyzkoušel jaké to je být motorkářem, což mu zprostředkovala právě jízda se sajdkárem a lidé se sdružení MC Outdoors Riders, HOG Chapter Praha a motorkáři z Love Ride Switzerland. Sajdkár byl zapůjčen firmou Carservis.

Zapsal: Radek

 

Fotogalerie:

https://www.cee-motorcycletours.com/mcoutdoorsridersphotos.html

https://www.mdaride.cz/fotogalerie-loveride.php?gal=13&rok=2009