Vozíčkářský Elefantentreffen 2010 na Webrovce

29.01.2010 14:30

Občanské sdružení MC Outdoors Riders a humanitární centrum Webrovka uspořádali ve dnech 15.-17.1.2010 zimní setkání handicapovaných motorkářů s příznačným názvem Vozíčkářský Elefantentreffen 2010.

Již při příjezdu se účastníci museli poprat se sněhovou nadílkou a vyrazit k chatě Webrovka na svých sajdkárách, čtyřkolkách a jeepem. Vláček sestavený Pepou Kroftem ve složení čtyřkolka - bugina - dodávka - přívěs to téměř zvládl až nahoru nebýt zrádného ledu pod sněhem v nejprudší části kopce. A tak v místě, kde jsme později vyprošťovali i zapadlý jeep, se celá souprava dala do pohybu zpět a nakonec i je po dvou hodinách boje se zrádnou přírodou, sněhem a ledem, zachránil správce střediska Jirka Oudes se svým vojenským speciálem.

 

 

V sobotu jsme nahoru vyvezli také kolegy motorkáře ze sportovního oddílu SK Jedlička Liberec, kteří si přijeli vyzkoušet ježdění na sněhu. V rámci dopoledních testovacích jízd usedli do sajdkáry URAL a DNĚPR, k vidění byl i EMU Tractor hlavního sponzora firmy EMU ALLTRACK, vozíčkáři si vyzkoušeli také buginu Pepy Krofta, čtyřkolky kluků z Adrenalinu bez bariér i armádní jeep Hanse Doležala ze Šlapanic u Brna.

V poledne v rámci krátkého občerstvení proběhla i prezentace zúčastněných subjektů a předpremiéra filmu Blue Land, který v premiéře bude uveden na 1. mezinárodním filmovém motorkářském festivalu v Ružomberku 26.2.2010 ve 22 hod..

Odpoledne jsme vyrazili na spanilou jízdu, která čítala 11 strojů a necelých 30 členů. Terén byl ideálně kopcovitý, jelo se lesem a sněhem, běžkaři měli své klidné sportování zpestřeno o průjezdy sajdkár, čtyřkolek a gumování na sněhu. Naštěstí vozíky na sajdkárách a čtyřkolkách všechny přesvědčili o tom, že byli velmi tolerantní vůči našemu konvoji.

V rámci odpoledního programu organizovaného pro nás a sportovce z Jedličkova ústavu Liberec centrem Webrovka byly předvedeny ukázky vojenských zbraní v akci, navštívili jsme jednu z místních pevností a poseděli u ohně s kytarou. Závěrečný dojezd byl poměrně dramatický, projížděli jsme již potmě závějemi sněhu, kde jsme museli rvát rukama ven nejen proslulé ruské sajdkáry, ale občas potlačit i jeep nebo rozjet zapadlou čtyřkolku.

Večerní předávání diplomů, cestovatelské přednášky z Arménie a projekce filmu ze zimního srazu Uralů byly společně se závěrečným koncertem kapely BARON VON TONDA důstojnou tečkou za zimním srazem občanského sdružení MC Outdoors Riders.

Akci organizoval vozíčkář Petr Adámek společně s mnoha dobrovolníky - všem patří velký dík. Zúčastnily se vozíčkářské organizace: MC Outdoors Riders, Paraple, Jedličkův ústav Liberec, Adrenalin bez bariér, Motoklub vozíčkářů Česká Republika.

Letní sraz MCOR bude koordinovat Dukatka (Čierny Blesk) v koprodukci s vozíčkářkou Alenou z centra PARAPLE. Zváni jsou všichni handicapovaní a také motorkáři, které oslovuje program našeho sdružení.

Děkujeme partnerům setkání: EMU ALLTRACK, URAL, GUFEX, FINELIT, Autocentrum Doležal Šlapanice, Autodoprava Jiří Beneš a Kožené opasky.

 

Autor a foto: Radek MC Outdoors

 

Foto

Video

 

 

Další projekty sdružení: sbírka na sidecar pro handicapované, expedice Titicaca 2010 (probíhá výběrové řízení na účastníka - vozíčkáře, uzávěrka přihlášek 16.2.2010), 5-ti denní výlet do Alp s návštěvou švýcarské Love Ride, premiéra filmu Blue Land, termíny výstav V sajdkáře přes Himaláje - i o těchto aktivitách se dočtete na stránkách partnera sdružení - Českých motocyklových novin.

 

 

Fotokniha ze srazu velikost A4 - 16 stran cena 199,- Kč + balné a poštovné (128,- Kč).

 

 

 

 

 

 

  Partneři vozíčkářského elefantentreffenu 2010:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zvýhodněná nabídka pojištění pro handicapované sportovce, sportovní kluby a zájmová sdružení zaměřené na sport od partnera občanského sdružení MCOR společnosti  Astorie a.s. - více...