Pozitivní stopa v Hradci...

14.06.2011 01:55

Naše účast na festivalu v Hradci Králové zanechala pozitivní stopu - alespoň dle vyjádření organizátorů (pí Potměšilová - ředitelka NFOZP).

 

Vice:

 

Příjemný dobrý den pane Krieglere!

 

Letošní ročník festivalu „Žiju stejně jako Ty! aneb Poznejme se navzájem“ v Hradci Králové máme úspěšně za sebou – a dopadl opravdu skvěle!

 

Organizačně proběhla akce naprosto bez problémů, přestože se na jejích přípravách celkem podílelo více než 200 lidí. Podle údajů Městské policie HK festival během celé soboty navštívilo více než 5.000 spokojených návštěvníků. Na tomto úspěchu jste se významně podílel i Vy osobně, patří Vám proto jedno velké a hlasité DÍKY!!!  

 

Domníváme se, že hlavní cíl akce byl plně naplněn a že většina návštěvníků odešla s pocitem, že svět „zdravých“ a svět handicapovaných je světem jediným a obohacujícím…

Do přílohy dávám tiskovou zprávu, která je takovým malým ohlédnutím za celým festivalem a link na video dokument, který je nejen o našem festivalu https://www.youtube.com/watch?v=iHY3-BmeLhI

 

 

Ještě jednou Vám jménem týmu dobrovolníků, kteří tvoří Nadační fond NFOZP, srdečně děkuji za podporu i úsilí a těším se na případnou další spolupráci!

 

Hana Potměšilová

 


Hana Potměšilová
Ředitelka   

 

 

 

 

 

 

Celý tým NFOZP pracuje

jako dobrovolnický

Nadační fond pro podporu zaměstnávání
osob se zdravotním postižením
kancelář: Sokolovská 103
186 00 Praha 8
sídlo: Bohuslava ze Švamberka 4

140 00 Praha 4

 

www.nfozp.cz

www.pracepostizenych.cz

www.zijustejnejakoty.cz

 

 

 

TZ_ŽSJT_po_akci.doc (1,3 MB)

 

 

 

Ohlasy z tisku:

 

 

https://hk.caritas.cz/galerie/hk-festival-ziju-stejne-jako-ty-2011/

 

Festival handicapovaných
Žiju stejně jako ty
Horydoly.cz - Outdoor Generation: Start orientačního závodu trail-o na pražské Pankráci. Foto: Kuba Turek
Start orientačního závodu trail-o na pražské Pankráci. Foto: Kuba Turek
Fotogalerie FOPTOGALERIE: Žiju stejně jako ty 2010



Co je obtížnější? Horolezectví naslepo? Pohyb v neznámém terénu se slepeckou holí? Nebo jenom pověsit prádlo bez zraku? Případně řídit elektrický nebo ručně poháněný vozík? To všechno lze vyzkoušet na festivalu handicapovaných v Centrálním parku na pražské Pankráci. Na Pankráci v Praze

Vepředu je postavené pódium. Hraje na něm jazz, jazzrock i obyčejný rock.

V přestávkách mezi hraním vypráví moderátorka a pozvaní hosté o projektech na podporu postižených.

Za pódiem začíná řada stánků s prezentacemi mnoha organizací, které pomáhají postiženým.

Čím dále  postupuje dozadu, tím je pocit lepší a handicapovaní se bez bariér míchají s ostatními lidmi. Na konci řady stánků se prodávají textilní postavičky a zvířátka stejně vtipná a příjemná, jako v jakémkoliv krámku s originálními uměleckými výrobky. Jediným rozdílem je, že jsou vyrobeny v chráněných dílnách.

O kousek dál v samostatných stanových pavilóncích představují svoji činnost sportovci. Potápěči, sajdkáristé, hráči modifikovaného florbalu, lyžaři a další. Všechno si mohou návštěvníci vyzkoušet.

Sportovní klub vozíčkářů Praha posílá zájemce na trať orientačního závodu trail-o, ve kterém spolu závodí handicapovaní i zdraví sportovci.

O kousek dál si každý může vyzkoušet, jak se chodí se slepeckou holí, jak se vykonávají běžné domácí práce a jak se leze na umělé stěně, když nic nevidí.

Vedle na asfaltových cestičkách je k dispozici několik modelů vozíků poháněných rukama i elektromotorem. Jejich řízení není vůbec jednoduché.