Expedice Titicaca 2010 16.8. - 14.9.2010

16.07.2010 17:35

Letošní sajdkárová expedice do jižní Ameriky se pojede poprvé solo - vozíčkář Ondra Veselý, který se stal členem expedice po odstoupení Rosti Vyhnálka (zdravotní důvody), vyrazí na svoji cestovatelskou odysseu v doprovodu Radka Krieglera v pondělí 16.8. 2010 ve večerních hodinách.

 

Tisková konference expedice bude 16.8. v 10 hod. dopoledne - jednáme o vhodném místě s městskou částí Praha 6. Ondra se poprvé vydá na cestu letadlem, první noc a den strávíme v Londýně, druhý den se přeletává do Madridu. Speciálem Air Europa se přeneseme o den později do Limy, kde bude následovat jednodenní přestávka a přesun busem do 1000 km vzdálené Arequipy.

 

Zde by nás již měl čekat náš sajdkárový speciál - motocykl KLR 650 a sidecar Velorex 562, který si zasíláme prostřednictvím DB Schenker z ČR. 18 - ti denní moto cestovatelská odyssea nás zavede do nejnádhernějších partií peruánských And, projedeme slavnou silnici smrti to Coroica, navštívíme jezero Titicaca a město v kráteru sopky La Paz, město Cuzco i Machu Picchu.

 

V regionu Cuzco se setkáme ze zástupci nadace INKA PERU, kterou prostřednictvím naší expedice propagujeme. Pucamarca se nachází v okrese Chinchero, departartment Cusco, v nadmořské výšce 3.835 m n.m., na břehu jezera Piuray. Paní Dr. Vilímková zde zajistila vyjímečný projekt - jen málo lidí z Peru se může pochlubit, že studium jejich dětí podporují dobří lidé z České Republiky. Závěrečných pět dní bude patřit přesunu přes Andy ke kaňonu Colca - nejhlubší kaňon na zemi, kde je možné sledovat peruánské kondory.

 

Jako bonus v případě dostatku financí a žádných problémů na předchozích etapách můžeme navštívit solnou poušť Uyuni a poušť Atacama. Závěr expedice je plánován na 12.9. kdy se začneme přesunovat zpět do střední Evropy.

 

Tisková konference po příjezdu je naplánována na termín  16.9. v 10 hod..

 

 

Více informací:  https://ondrajede.webnode.cz.

 

Dovolte, abychom na tomto místě poděkovali všem sponzorům a zejména pražskému magistrátu v čele s panem primátorem Bémem bez jejichž aktivního přístupu by expedice Titicaca 2010 nemohla být uskutečněna.

 

 

Team MCOR