Auto Doležal postavilo sajdkáru pro sdružení

08.08.2010 21:45

Dobrá věc se podařila - cestovatelská vozíčkářská sajdkára je na světě.

Stavbě sajdkáry předcházel schvalovací proces a vystavení dokumentů ze strany dovozce motocyklu BMW  a jejího zprostředkovatele společnosti HelpReg,který proběhl velmi rychle a k našemu překvapení také bez nutnosti platit za tyto služby. Stejně tak nám odpustila poplatky firma Velorexport, která vydala osvědčení k sajdě Velorex 562.

 

 

Firmou Auto Doležal byla sajdkára namontována  k motocyklu pomocí speciálně vyrobeného pomocného rámu. Honza Doležal je šikovný mechanik, a tak celý systém byl jím navržen a smontován tak, aby nezasáhl do původní stavby motorky, dokonce bez nutnosti zásahu do kapotáží.Vozíčkáři ocení zejména stabilitu sajdkáry, svižnost motorky i ruční řazení Kliktronik, které také připojila firma Auto Doležal.

Fotografie ze stavby sajdkáry níže, bude předvedena na podzimním srazu v Lidečku u Vsetína 4.9.

Děkujeme všem, kteří přispěli ke zdárné realizaci stavby vozíčkářské sajdkáry - zejména společnosti Astorie a.s. za sponzoring Kliktroniku  a společnosti Auto Doležal za sponzoring připojení sajdkáry a Kliktroniku.

 

Pozn.: Motocykl a lodička byly pro účely zapůjčování vozíčkářům poskytnuty Radkem a Bárou Krieglerovými. Sajdkára bude zapůjčována na neziskovém principu vozíčkářům, kteří již mají zkušenosti s řízením velkých motocyklů. Vozíčkář si uhradí projetý benzín a složí zálohu, která pokryje spoluúčast na pojištění v případě poškození motocyklu. Poplatek za amortizaci byl po dohodě s vedením sdružení stanoven na 1,50 Kč na 1 kilometr.