5.motocestovatelský sraz MotoRoute

28.09.2010 09:40

V pátek dne 24.9.2010 jsme navštívili našeho hlavního sponzora na setkání obchodních zástupců v Hrotovicích u Třebíče. Ondra vyprávěl o svých zážitcích z Peru a vyjádřil poděkování společnosti Astorii a.s., že mu umožnila účast na motorkářské expedici  v Peru. Pan Havlík - předseda představenstva potvrdil zájem o partnerství mezi MCOR a Astorií a.s. i do dalších let.

 

Poté jsme se přesunuli do dějiště 5. motocestovatelského srazu ve Vizovicích u Zlína. I přes nepřízeň počasí se do areálu Revika sjelo  140 účastníků, kteří se přijeli pobavit z kolegy cestovateli a poslechnout si jejich příběhy. Nedělní vyjížďky v lijáku se účastnil i Pavel Škváro v sedle sajdkáru, který projevil hodně nadšení pro věc, jelikož nepřestalo pršet ani na chvilku. Trasa vedla do muzea Tatry v Kopřivnici, kde jsme si prohlédli nádherné veterány této značky.

 

V sobotu večer začal prezentace ve velkém stylu Igor Brezovar, my jsme navazovali v neděli večer naší přednáškou o expedici Titicaca. Posluchače zaujaly Ondrovy lidské příběhy o vozíčkářském cestování v sajdkáru. Víťa Ryšavý z Geneze potvrdil trvající partnerství i pro další rok - firma Geneze poskytla komplexní moto oblečení třem našim vozíčkářům - Janě Fesslové, Rosťovi Vyhnálkovi a Ondrovi Veselému (celkem v hodnotě 60 tis. Kč).

 

Pavel nejenže absolvoval  nedělní vyjížďku v dešti, ale vydal se i na pondělní cestu zpět do Prahy v sedle sajdkáru - trvala celkem 7 hodin, jeli jsme okrskama a polovinu cesty v lijáku. Celkem Pavel v rámci testovacích jízd na expedici Europa Cross Roads 2011 ujel v pohodě za 2 dny přes 500 kilometrů většinou v dešti, a projevil dostatek odvahy i odhodlání pro zvládnutí cestování v sajdkáru na delší vzdálenosti.

 

Děkujeme všem, kteří nám projevovali sympatie s naší činností. Vážíme si také podpory ze strany našich sponzorů, jejichž příspěvky umožní dalším vozíčkářům prožít  zážitky motorkářů.

 

Fotogalerii naleznete zde.

 

Povídání o sdružení na CRo2 s Danem Moravcem

 

 

-rk-