2.ročník MCOR zimního srazu - Webrovka 2011

16.01.2011 21:35

Second year of our sidecar elefant rally for handicapped was held in Webrovka resort on January 14th - 16th 2011. Number of participants this year was 23 out of that 9 handicapped friends. We managed a great ride with URAL team - ride was arranged by Pavel Kucera (czech Ural dealer). Ride was superb  - half way of road, half way on road. The King of the rally was this year female - The Quenn Šárka had to show a lot of courage to join the rally with her type of handicap.

 

Druhý ročník vozíčkářského elefantu se odehrál v naší oblíbené lokalitě na Webrovce u Trutnova v Krkonoších  v termínu 14.- 16.1.2011. Už páteční večer rozjel Tonda Makovský svoji hudební produkci ve velkém stylu, zábavu okořenil Radek Janáč svým hurónských smíchem a taneční kreace všechpřítomných dam přidaly večeru ten správný náboj. Opět probíhalo vytahování uvízlých aut a někteří raději rovnou došli na Webrovku po svých. Naštěstí měl Luboš vždycky dost sil nastartovat svoji sajdkáru a vydat se pro další příjíždějící vozíčkáře. Největší zastoupení v letošním roce měla rodina Honzy Doležala čítající 8 členů. Když už jsme se všichni chystali do hajan (cca 3.15) , objevili se pod kopcem zbloudivší Valaši a tak Luboš musel vstávat znovu, protože byl jediný střízliv a tudíž byl oprávněn k nastartování svého stroje a převozu vozíčkářů... ani tento rok nás neminula porada ve 4.24... (uff). Jediný vozíčkář, který se nakonec odhodlal ke spaní ve stanu byl Radek Krupa.

 

 

Sobotní vyjížďku připravil Pavel Kučera - dealer URALU a hlavní sponzor srazu. Na Webrovce byl již od čtvrtka, aby společně s Lubošem v pátek projel trasu. Radek (MCOR) se věnoval setkání s panem ředitelem Noskem s OAJL, kde dohodl další sajdkárové jízdy pro vozíčkáře. V sobotu ráno jsme vyrazili v počtu 6 sajdkár, 1 jeepu a 1 doprovodné čtyřkolky na zdolávání krásných lesních úseků, zledovatělých kopečků, sněhových polí i bahenních koupelí, abychom se po 2 hodinách náročné jízdy a občerstvovací zastávce u bunkru v lese dostali zpět na silnici a zakotvili v hospůdce na oběd. Offroadové úseky byly okořeněny taháním Toncka, vyprošťováním zapadlého jeepu a následnou jízdou Iltysem v počtu 14 osob, spanilá jízda po obědě vedla kolem nádherných sjezdových tratí s výhledy na Krkonoše i městem Trutnovem, kde nás mnoho lidí nadšeně zdravilo a mávalo.

 

V odpoledních hodinách po ukončení vyjížďky proběla prezentace projektů sdružení MCOR, předpremiéru měl film z expedice Titicaca, Petr Vorlíček představil benefici MC Outdoors Ride v Pekelných dolech, Pavel zase historii a současnost motocyklů URAL v ČR, Radek Krupa povídal o Handicampu a paraglidingu vozíčkářů.

 

Večerní předávání dárků věnovaných firmami URAL, Autoklub ČR a Libor Filák bylo zakončeno předáváním poháru Královně srazu, kterou byla motorkáři jednomyslně zvolena vozíčkářka Šárka z Prahy, která projevila nejvíce odvahy a odhodlání zvládat nástrahy sajdkárových cestovatelských projektů.

 

Už v průběhu večera jsme začali diskutovat projekty vozíčkářů, kteří se zapojili do 1. kola projektů MCOR moto cestovatelského fondu - o čerpání prostředků z benefice projevili zájem  Matěj, Michal, Šárka, Petr, Jarda, Radek, Eva a další vozíčkáři, kteří se již zapojili do náboru na expedici Europa Cross Roads (Ivka, Pavel, Ondra, Marcel, Anka...). Detaily jsme diskutovali i další den po snídani a jejich projekty zpracujeme a v blízké době představíme na webu www.mcoutdoors.cz.

 

Motorkáři Uralisti byli bezvadná parta a každý vozíčkář se mezi nimi cítí dobře. Potěšil i šéf motoklubu Pekelné doly Petr Vorlíček, který ač dříve neznal vozíčkářku Evu z Poděbrad, neváhal ji naložit do auta a přijet s ní na Webrovku, kde prezentoval naši společnou benefici. Na Webrovce jsme se cítili jako doma díky vstřícnosti a ochotě vedoucího resortu pana Mgr. Jirky Oudese a jeho kolegů.

 

Děkujeme všem zúčastněným za krásnou atmosféru a pomoc při napsání další kapitoly vozíčkářských cestovatelských projektů s dobrým srdcem.

 

 

 


  Hlavní partner srazu:

 

 

 

 

 

Ohlasy vozíčkářů:

 

Ahoj všem !!Tak bych rád připojil svůj názor a pocity ze zimního srazu vozíčkářů a sajdkáristů  na webrovce 2011:

Byla to naprosto perfektní akce, která ač by se to mohlo zdát jako nevýhoda byla okořeněna ,,zimním počasím", ale podle mě to mělo obrovské kouzlo, klouzat na ledu v sajdkáře je luxusní pocit :-)) A kdyz se k tomu sejde výborná parta lidi tak není co řešit :-)) Tímto bych chtěl všem co se na akci podíleli a díky , kterým mohla tato akce proběhnout moc poděkovat... Díky všem, byli jste skvělí !!!!

Matěj Kužílek

P.S. Díky moc za tuhle akci, těším se na další...

 

 

 

Čauky všem,
 
fotky z Webrovky jsou uz ulozeny na Rajceti, na adrese:
 
 
Mejte se pohodově,
a za sebe muzu říct, že to byla DOST DOBŘE VYPEČENÁ AKCE :-)))
Bylo mi s Vámi všemi parádně !!!!
 
Čauky Radek Krupa
 
 
 
 
 
 
Ahoj Radku a vůbec všichni z Webrovky!
 
Díky, že jsem vás mohla poznat a být alespoň chvilku mezi vámi.
 
Chromá se lopotím se svým žitím, snažím se být slušnou a čestnou, ale jsem jen pro smích ze všech stran se valícím sobcům a ignorantům. Je to tedy velké zadostiučinění, když už člověk málem ani nedoufá, být přijata bandou lidí, kteří se s Tebou podělí o to nejcennější, co kdy kdo může mít. O svůj čas, o své ruce a nohy, o své srdce. Nechť nám stromy prominou, pár vyježděných kolejí, vzdali jsme tak hold jejich majestátnosti...
 
Odjakživa mi všudypřítomní "dobráci" říkali, že já nikam nemůžu. Jednou pro to, že se špatně hýbu, jindy pro to, že se přeci ještě trochu hýbu. Málem jsem jim uvěřila. Ale teď mám vás a s vámi se vydám za hranice svých snů. Pomůžete mi! Ano?
 
Šárka,
vaše královna z Webrovky 2011
 
 

 

 

 

Webrovka byla perfektní akce a těším se na Pekelné Doly ;-)

 

Jarda Filsák

 

 

 

 

  Partneři:

 


 

 

 

 

 Fotogalerie - autor Matýsek Piskačů , autor Tomáš Pokorný, autor Eliška Hájková

 

 

 

Fotogalerie: 2.ročník MCOR zimního srazu - Webrovka 2011

Tato fotogalerie je prázdná.